Најнови вести

Економија

Владата донесе одлука за задолжително социјално осигурување на индивидуалните земјоделци
0

Владата донесе одлука за задолжително социјално осигурување на индивидуалните земјоделци

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Владата на денешната седница усвои Предлог–закон за изменување на Законот за придонеси од задолжително социјално...
Се бара авиокомпанија за реализација на линијата Сараево-Подгорица-Скопје
0

Се бара авиокомпанија за реализација на линијата Сараево-Подгорица-Скопје

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, во рамки на дводневната работна посета на Сараево, попладнето...
Англија станува се попривлечна туристичка дестинација
0

Англија станува се попривлечна туристичка дестинација

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Иако компаниите во Британија ги пресметуваат штетите на нивните бизниси од излегувањето на Англија од ЕУ, сепак туризмот...
Доставени 133 барања за субвенции за печки на пелети
0

Доставени 133 барања за субвенции за печки на пелети

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
До архивата на Град Скопје денеска до 13 часот се доставени 133 барања за надоместување на дел од трошоците на граѓаните за...
Фондот за иновации ќе финансира и поголеми компании
0

Фондот за иновации ќе финансира и поголеми компании

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Мали и средни претпријатија кои остваруваат годишен приход поголем од еден милион евра ќе финансира Фондот за иновации и...
Тутунот се откупува по 200 денари, Министерството прави нов закон
0

Тутунот се откупува по 200 денари, Министерството прави нов закон

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Министерството за земјоделство шумарство и водостопанство прави нов закон за тутун, производи од тутун и сродни производи....
Тевдовски: Наплатата на даноците мора да се подобри
0

Тевдовски: Наплатата на даноците мора да се подобри

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Потребна е поефикасна наплата на даноците, особено е нужно подобрување кај прибирањето на Данокот на додадена вредност (ДДВ),...
Македонија добива европски закон во осигурителната индустрија
0

Македонија добива европски закон во осигурителната индустрија

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Готов е новиот закон со кои се регулира осигурителната индустрија во Македонија. Базиран е на европски директиви и ќе...
Сименс укинува 6.900 работни места
0

Сименс укинува 6.900 работни места

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Германскиот индустриски конгломерат „Сименс“ најави укинување на 6.900 работни места ширум светот, како одговор на промените...
Долниот дом на американскиот Конгрес го усвои нацрт законот за намалување на данокот
0

Долниот дом на американскиот Конгрес го усвои нацрт законот за намалување на данокот

ноември 16th, 2017 | by newsroom
Претставничкиот дом на американскиот Конгрес вечерва го усвои нацрт законот за намалување на данокот, што претседателот...