Најнови вести

Интервјуа

Интервју со Вардан Тозија: Не смееме кинематографијата да ја идентификуваме со нашата тегобна стварност
0

Интервју со Вардан Тозија: Не смееме кинематографијата да ја идентификуваме со нашата тегобна стварност

октомври 21st, 2017 | by Наташа Илиевска-Таневски
„Регионалните, балкански кинематографии направија вистински профит со мрачни, социјални филмови, калкулантски насочени...
Архитект Душко Апостолов: Со зелена архитектура против загадениот воздух
0

Архитект Душко Апостолов: Со зелена архитектура против загадениот воздух

септември 11th, 2017 | by Бојана Нојиќ
Загадувањето на воздухот во Македонија добива се поголеми и алармантни размери. За да се пронајде решение за овој проблем...
Рената Дескоска: Квалитетот ќе се мери, но не со екстерно
0

Рената Дескоска: Квалитетот ќе се мери, но не со екстерно

август 31st, 2017 | by Антонија Поповска
Во учебниците има јазични грешки кои се резултат на лош превод или на тоа што тие не се лекторирани или не е извршена...
Роберт Насков: На македонскиот гледач му требаат содржини кои ќе го оттргнат од политика
0

Роберт Насков: На македонскиот гледач му требаат содржини кои ќе го оттргнат од политика

„Верувам дека гледачите ќе се поистоветат со некои од ликовите, ќе препознаат некои свои размислувања, дилеми и ќе ги...
Ексклузивно со Зоран Кесиќ: Имаме моќен противник – лагата, глупоста и примитивизмот
0

Ексклузивно со Зоран Кесиќ: Имаме моќен противник – лагата, глупоста и примитивизмот

август 19th, 2017 | by Newsroom
Вештачки создадената „вековна омраза“ или „традиционална љубов“ на нашите држави, кои се градат врз основа на политиките...