Најнови вести

Македонија

До 2020 година во Македонија ќе се забрани греење на јаглен
0

До 2020 година во Македонија ќе се забрани греење на јаглен

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Македонија до 2020 година ќе забрани јагленот да се користи како средство за затоплување, истакна заменик-минситерот за...
Водата од водоводот во Струга забранета за пиење
0

Водата од водоводот во Струга забранета за пиење

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Водата од водоводот во Струга е забранета за пиење, поради зголемена матност, зголемени вредности на боја и отсуство на...
Сметките за парно ќе се добиваат по електронска пошта
0

Сметките за парно ќе се добиваат по електронска пошта

ноември 16th, 2017 | by Newsroom
Компанијата за снабдување со топлина „Балкан енерџи“, воведе нова услуга „е-фактура“ со која сметките за потрошена...
Денот на албанската азбука неработен за Албанците во Македонија
0

Денот на албанската азбука неработен за Албанците во Македонија

ноември 16th, 2017 | by Newsroom
Денот на албанската азбука, 22-ри ноември (среда) е неработен ден за припадниците на албанската заедница во Република...
Јавна дебата за деполитизација на МРТ
0

Јавна дебата за деполитизација на МРТ

ноември 16th, 2017 | by Newsroom
Јавна дебата „Деполитизација на Програмскиот Совет на МРТ – предуслов за независност на јавниот сервис“ ќе се одржи...
Случај Бакрачески: Министерството испрати инспекција во охридската болница, и не најде ништо спорно
0

Случај Бакрачески: Министерството испрати инспекција во охридската болница, и не најде ништо спорно

ноември 15th, 2017 | by Newsroom
Ниту докторот Никола Бакрачески бил деградиран на пониска позиција, ниту сопругот на директорката Гордана Донеска бил...
Дезир: На Македонија ѝ е потребен силен и неутрален јавен радиодифузен сервис
0

Дезир: На Македонија ѝ е потребен силен и неутрален јавен радиодифузен сервис

ноември 15th, 2017 | by Newsroom
Успехот на реформата не зависи само од донесувањето на закони, туку и од нивното целосно спроведување, констатирале на...
Ќе продолжи ли проектот: Преводите на 50 универзитетски учебници утре на Влада
0

Ќе продолжи ли проектот: Преводите на 50 универзитетски учебници утре на Влада

ноември 14th, 2017 | by Newsroom
Владата утре на владина седница ќе разгледува каков е текот на активностите поврзани со книгите од проектот за превод и...
Коалиција за чист воздух О2: Праговите за загаденост на воздухот да се адаптираат на реалните услови
0

Коалиција за чист воздух О2: Праговите за загаденост на воздухот да се адаптираат на реалните услови

ноември 14th, 2017 | by Newsroom
Коалицијата за чист воздух О2 бара прагот за информирање за концентрацијата на ПМ10 честиците во воздухот да биде 50 μg/m3, а...
Средба за борба против трговијата со луѓе во Југоисточна Европа
0

Средба за борба против трговијата со луѓе во Југоисточна Европа

ноември 14th, 2017 | by Newsroom
Националните координатори за борба против трговијата со луѓе во Југоисточна Европа денеска ќе одржат средба во Скопје,...