Најнови вести

Македонија

Димитров не очекува Нимиц да излезе со нов предлог за името
0

Димитров не очекува Нимиц да излезе со нов предлог за името

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, во пресрет на продолжувањето на разговорите за прашањето на името меѓу...
Работната група за следење на комуникациите ќе се прошири и со претставници од СЈО
0

Работната група за следење на комуникациите ќе се прошири и со претставници од СЈО

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Владата на Република Македонија денеска ја одржа својата 39-та седница на која ја разгледа и усвои предлог-одлуката за...
Заврши собраниската расправа за предлог законот за докторска дејност
0

Заврши собраниската расправа за предлог законот за докторска дејност

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Собранието на Република Македонија на попладневното продолжение на осмата седница ја заврши расправата за Предлог законот...
Анѓушев: Слободните медиуми се стожер за просперитет на државата
0

Анѓушев: Слободните медиуми се стожер за просперитет на државата

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Транспарентноста и слободните медиуми се клучни за здраво општетсво, истакнува македонскиот вицепремиер за економски...
Владата на седница ќе расправа за прераспределба на пари меѓу буџетските корисници
0

Владата на седница ќе расправа за прераспределба на пари меѓу буџетските корисници

ноември 17th, 2017 | by Newsroom
Предлог-одлуката за прераспределба на средства меѓу буџетските корисници на централната власт и меѓу фондовите ќе биде...
Димитров се сретна со генералниот секретар на ОБСЕ
0

Димитров се сретна со генералниот секретар на ОБСЕ

ноември 17th, 2017 | by newsroom
Владеење на правото и судството, човековите права и слободата на медиумите, како и изборното законодавство, се главните...
Генералниот секретар на ОБСЕ на средби со Димитров, Џафери и партиите
0

Генералниот секретар на ОБСЕ на средби со Димитров, Џафери и партиите

ноември 17th, 2017 | by newsroom
Министерот за надворешни работи Никола Димитров, претседателот на Собранието Талат Џафери, како и претставници на...
Собранието ќе продолжи со три собраниски седници
0

Собранието ќе продолжи со три собраниски седници

ноември 17th, 2017 | by newsroom
Собранието на Република Македонија денеска ќе ги одржи продолженијата на осмата, дванаесеттата и тринаесеттата седница. На...
Пратениците расправаа за избор на заменици на генералниот секретар на Собранието
0

Пратениците расправаа за избор на заменици на генералниот секретар на Собранието

ноември 16th, 2017 | by Newsroom
Пратениците од Собранието на Република Македонија на денешното четврто продолжение на 8. седница расправаа по предлог...
Премиерот Заев се сретна со генералниот секретар на ОБСЕ Греминге
0

Премиерот Заев се сретна со генералниот секретар на ОБСЕ Греминге

ноември 16th, 2017 | by newsroom
Премиерот Зоран Заев денеска се сретна со генералниот секретар на ОБСЕ, Томас Греминге, а на средбата беше потврдена...