Најнови вести

Интервјуа

Интервјуа

Интервјуа

Интервју со Вардан Тозија: Не смееме кинематографијата да ја идентификуваме со нашата тегобна стварност
0

Интервју со Вардан Тозија: Не смееме кинематографијата да ја идентификуваме со нашата тегобна стварност

21 октомври 2017, 09:00 | Наташа Илиевска-Таневски
„Регионалните, балкански кинематографии направија вистински профит со мрачни, социјални филмови, калкулантски насочени...
Архитект Душко Апостолов: Со зелена архитектура против загадениот воздух
0

Архитект Душко Апостолов: Со зелена архитектура против загадениот воздух

11 септември 2017, 08:00 | Бојана Нојиќ
Загадувањето на воздухот во Македонија добива се поголеми и алармантни размери. За да се пронајде решение за овој проблем...
Рената Дескоска: Квалитетот ќе се мери, но не со екстерно
0

Рената Дескоска: Квалитетот ќе се мери, но не со екстерно

31 август 2017, 08:00 | Антонија Поповска
Во учебниците има јазични грешки кои се резултат на лош превод или на тоа што тие не се лекторирани или не е извршена...
Роберт Насков: На македонскиот гледач му требаат содржини кои ќе го оттргнат од политика
0

Роберт Насков: На македонскиот гледач му требаат содржини кои ќе го оттргнат од политика

„Верувам дека гледачите ќе се поистоветат со некои од ликовите, ќе препознаат некои свои размислувања, дилеми и ќе ги...
Ексклузивно со Зоран Кесиќ: Имаме моќен противник – лагата, глупоста и примитивизмот
0

Ексклузивно со Зоран Кесиќ: Имаме моќен противник – лагата, глупоста и примитивизмот

19 август 2017, 19:10 | Newsroom
Вештачки создадената „вековна омраза“ или „традиционална љубов“ на нашите држави, кои се градат врз основа на политиките...