Политика на приватност

На веб-сајтот ќе кликнете на прави пари од рекламирањето. модел на рекламирање се користи се нарекува Филијалата маркетинг и им овозможува на веб-сајтови за да заработите пари за да се промовира еден производ или услуга. Оваа страница објаснува повеќе за тоа како функционира Филијалата маркетинг.

Интернетот е полн со големи слободни содржини. Од блогови и блогови на социјалните мрежи и медиуми, истите се користат секојдневно од страна на милиони луѓе од целиот свет. Една од причините за тоа е изобилство на слободни содржини на интернет – мало плаќаат веб-страниците да ги користите. Само што се весници и ТВ заработат пари, веб-страниците може да се рекламирате на продавачите, наместо да плаќаат.

Како го прави ова дело?

Кога некој го гледа една реклама или производ што им се допаѓа, компанијата може да кликнете директно на веб-страницата на продавачот преку линк. Ако некое лице купува нешто, на веб-сајтот наплатува надоместок. Во прилог на плаќање за секоја продажба ќе се направи, веб-страниците може да ви наплати да се одржи на продавачот на вашиот веб-сајт или ви испрати бесплатни производи, да ги пробате.

Affiliate линкови на веб-сајтот

-Сајтови, како што се блогови, на интересите на потрошувачите, како и традиционалните медиуми често ги користите affiliate линкови да се направи пари од содржината на нивните веб-сајтови. Доколку е потребно, тие додадете affiliate линкови до текстот на статијата. Во овој пример, врската на кутијата е наменет да го предизвикува интересот на трговецот.

доверливост на податоците

Affiliate линкови се регистрирани како резултат на клик на клиентот, и мрежата со сигурност обезбедува овие кликне и криптирани информации за веб-сајт се продаваат на продавачот. е процес со енкрипција дека не постои ништо што им овозможува на корисниците да се идентификуваат на податоци, и партнерските врски не собираме лични податоци освен ако на клиентот експлицитно барања и влегува такви информации, како што се подводни застаклување или Божиќ брошура. Врската доловува IP адресата на компјутерот се користи, што укажува на локацијата на корисникот.